Prvi gosti na Svetom Stefanu

Bez autora
Jun 02 2011

Najekskluzivnije crnogorsko ljetovalište, Sveti Stefan primio je, nakon višegodišnje rekonstrukcije, prve goste u ovoj godini. Prvi čovjek Amana juče je sa crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem obišao Sveti Stefan. Aman rizort je od 2007. do 2009. bio zakupac Svetog Stefana, hotela Kraljičina plaža i Vile Miločer, a sada je menadžer tih objekata, dok je zakupac grčka Restis grupa. Blok 25 još nije završen, ali će svi radovi biti okončani do početka naredne ljetnje turističke sezone. Sa dosadašnjim radovima na Svetom Stefanu kasnilo se zbog objektivnih okolnosti i infrastrukturnih problema na samom ostrvu. Moralo je da se uradi mnogo više od planiranog, jer je Sveti Stefan jedinstven na Mediteranu i već od naredne sezone biće jedno od vodećih ljetovališta u ovom dijelu svijeta.

Prvi gosti na Svetom StefanuNajekskluzivnije crnogorsko ljetovalište, Sveti Stefan primio je, nakon višegodišnje rekonstrukcije, prve goste u ovoj godini, saopštio je predsjednik singapurske kompanije Aman rizorts Adrian Zeka.

Prvi čovjek Amana juče je sa crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem obišao Sveti Stefan. Aman rizort je od 2007. do 2009. bio zakupac Svetog Stefana, hotela Kraljičina plaža i Vile Miločer, a sada je menadžer tih objekata, dok je zakupac grčka Restis grupa.

Zeka je saopštio da blok 25 još nije završen, ali da će svi radovi biti okončani do početka naredne ljetnje turističke sezone.

- Sa dosadašnjim radovima na Svetom Stefanu kasnilo se zbog objektivnih okolnosti i infrastrukturnih problema na samom ostrvu. Morali smo da uradimo mnogo više od planiranog, jer smo bili svjesni da je Sveti Stefan jedinstven na Mediteranu i da će već od naredne sezone biti jedno od vodećih ljetovališta u ovom dijelu svijeta - rekao je Zeka na konferenciji za novinare.

Plaže

Zeka je na pitanje da li će se lokalnoj zajednici omogućiti korišćenje hotelske plaže, odgovorio da nema ništa ništa protiv, ali da se u tom slučaju od Amana ne može očekivati zadovoljavanje svih standarda.

- Odluka je na vama jer vi treba da je donesete. Ako želite da plaže budu dostupne za široku populaciju, nema problema. Ali onda ne očekujte da će Aman u potpunosti zadovoljiti standarde koji se od njega očekuju - rekao je Zeka.

On je dodao da se vjerovatno neće izabrati to rješenje, ukoliko se žele imati Aman standardi u turističkom poslovanju i hotelskoj industriji.

- Realno gledano, ne možete imati oboje istovremeno. Žao mi je što ovo moram da kažem, ali je to činjenično stanje - poručio je Zeka.

Ponuda

Premijer Lukšić je kazao da će ponuda na Svetom Stefanu i ove sezone biti odlična, što je, kako smatra veoma značajno.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da je nivo usluga koje će se nuditi na Svetom Stefanu fantastičan i da je riječ o prvoj klasi turističkih usluga, koje kompanaija Aman nudi i u drugim mjestima u svijetu - rekao je premijer Lukšić.

Prema riječima Lukšića, investicije i usluge Amana su pozivnica drugim turoperatorima i ulagačima u turističkom biznisu da investiraju u Crnu Goru.

On je ocijenio da je veoma značajno što Aman rizorts u Crnoj Gori zapošljava 350 radnika, a taj broj će u narednom periodu biti još veći.

- Narednih dana kada bude u funkciji i ostali dio ponude biće još zapošljavanja - najavio je premijer.

Novinare je zanimao i status sporne crkve Svetog Aleksandra Nevskog na Svetom Stefanu. Premijer je podsjetio da je Vlada tragala za kvalitetnim rješenjem i da je do njega došla.

- Drago mi je da je veliki broj građana lokalne zajednice podržao takvo rješenje, u kojem se već sada sprovode aktivnosti radi pribavljanja neophodne dokumentacije u cilju rekonstruisanja crkve Svete Gospođe iz 15. vijeka - saopštio je predsjednik Vlade.

On je podsjetio da je Zavod za zaštitu spomenika kulture Cne Gore u potrazi za određenom dokumentacijom u arhivama u Italiji i Austriji, kako bi se crkva bila rekonstruisana u njenom izvornom obliku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik